אנו חיים ועובדים כיום בעולם דיגיטלי- אך האם האתיקה העיתונאית עומדת בסטנדרטים הנדרשים? התכנים שאנו מפרסמים ברשתות החברתיות יוצרים מצבים מיוחדים שעלינו להתכונן אליהם. בסדנה ננסה לענות על שאלות חשובות בהקשר הזה: האם כלי תקשורת צריך לשנות כותרת חדשותית או להסיר פוסט רק כי התבקש לכך? איך מצליחים להגן על מידע ומקורות עיתונאיים כשרוב התקשורת כיום מתבצעת בכלים דיגיטליים?
תוכן דיגיטל ב-2020: תשחקו נכון או שלא תהיו במשחק
איך עושים דיגיטל במציאות בה רמת הקשב, הריכוז והסבלנות של הגולשים הן נמוכות מאוד – תמיד יש את הדבר הבא בפיד. מרבית הגולשים היום גולשים וצורכים סושיאל דרך הנייד, עם קשב חלקי, כשהם לומדים, עובדים או נוסעים בדרכים. אין להם סבלנות, הם רוצים לקבל את המסר מהר אחרת הם פשוט ממשיכים הלאה.
אז איך עושים את זה נכון?
עם תוכן שאי אפשר להתעלם ממנו, תוכן שמורכב מרגש, אנושיות, מגוון, עם אמצעים טכניים שעושים לתוכן הזה כבוד: צילום קרוב, אמצעי המחשה גרפיים, ויזואליה ומיתוג זכירים וכתוביות, ועם התאמה של התוכן לפלטפורמה (קהילות, סטוריז, אינסטגרם, טיק טוק). ואחרי כל זה גם לא שוכחים גם לגעת במקומות שכואבים, מדגדגים או מעצבנים – כי זה בדיוק מה שגורם לגולשים שלנו להרגיש מעורבים, לכעוס, לשתף, לפרגן ולהתרגש.
בסדנה זו תכירו אפליקציות חדשותיות שיהפכו את מכשיר הסמארטפון או האנדרואיד שלכם לחדר חדשות נייד. תלמדו על כלים חינמיים ואפליקציות שבאמצעותן ניתן לבנות סרטונים לרשתות החברתיות, לעצב תמונות ולבנות שקפי אודיו.
נתונאות או דאטה ג׳ורנליזם: הזן החדש והחם בשדה העיתונות שתופס חלקים גדולים יותר ויותר מהתקשורת המובילה בעולם. בניגוד לעיתונות המסורתית כאן התחקירים נובעים מתוך דאטה והסיפור הוא הנתונים. אין צורך למצוא ״גרון עמוק״ כדי להגיע לסקופים.
אז איך מוצאים את הסיפור בתוך האקסלים? איפה מוצאים מקורות לנתונים? ואיך מייצרים את ההדמייה הגרפית והאינטראקטיבית האהובה כ״כ על ציבור הקוראים – אלו ועוד בסדנת הדאטה ג׳ורנליזם ״נתונים זה הבסיס לעיתונות חוקרת״.
עיתונאים לא רק חשופים למעקב של המדינה אלא למעקב של חברות מסחריות שעושות שימוש בכלים מגוונים על מנת לגלות את המקורות של העיתונאי ולחשוף אותם, לחדור ישירות אל מכשירי העיתונאים כדי לנסות ולשבש תחקירים ותקיפות נוספות. בהרצאה אנו אסביר ואדגים איך התקפות כאלו נראות בפועל ויותר חשוב – איך מתגוננים מפניהן.
במהלך הסדנה יוצגו העקרונות המנחים של ה-IFCN, רשת ארגוני בדיקת-העובדות הבינ״ל, והאופן בו הם מיושמים בעבודתה היומיומית של המשרוקית כיחידה עצמאית בתוך מערכת ׳גלובס׳.
סמנכ"ל דיגיטל, כאן תאגיד השידור הישראלי
מומחה לעיתונות דאטה ועיתונות דיגיטלית
מומחית לאינפוגרפיקה
מייסד "המשרוקית”, גלובס
עיתונאית חוקרת זוכת פרס אמי
אשת תוכן וסושיאל בחטיבת הדיגיטל של כאן
מפתח תוכנה בורייזון מדיה , עיתונאי טכנולוגיה בהארץ
מייסד "המשרוקית”, גלובס
סמנכ"ל דיגיטל, כאן תאגיד השידור הישראלי
עיתונאית חוקרת זוכת פרס אמי
עלות למי שאינו חבר ארגון: ₪400
עלות למי שאינו חבר ארגון: ₪80